Archive for October, 2007

търсачка :)

Tuesday, October 30th, 2007

Смятам, че търсачката вече работи що годе и я пускам на заглавната страница на сайта. Все още съм далеч от резултата, който искам да постигна но за момента има възможност да търси в около 2500 файла. Ако отрките бъгове пиешете.

пс. търсачката работи след ръчно въвеждане на всяко изображение като ключови думи и затова не са вкарани всички картинки на сайта.

пс2. са отивам да се напивам, че имам повод.

имаме си търсачка

Wednesday, October 24th, 2007

http://prikachi.com/search.php

Тук ще намерите новата придобивка. В момента е мнооооого слаба и търси по предварително зададена информация в около 1700 файла. Все още не търси в имена на файлове и не се съобразява дали са заключени, защото използва стари изображения качени преди месеци. За дизайн съм замислил едни хитрости, но той ще е на дневен ред чак като завърша с търсачката. Все още няма да я интегрирам към основната част на сайта. Ще се радвам ако намерите бъгове защото по-голямата част от кога е писан в нетрезво състояние ;)

да отчета малко дейност…

Friday, October 19th, 2007

От 4-5 часа разглеждам изображенията на сървъра и им задавам групи (за да могат да търсят с търсачката). Не е моя работа да знам от къв зор сте решили да качвате даденото изображения, но ми направи впечатление, че някои изображения се повтарят многократно. За да не си губите адреса на картинките ги добавяйте в галерии. Хем пестите място, хем не си играете да ги качвате по 100 пъти

Другото интересно беше наличието на голи каки (дори моята любима Кармен Лувана може да се срещне из сървъра). Това се очакваше, така че за сега няма да взимам мерки. Както казах не ми дреме какво качвате.

Отивам да поспя.

(тества се, не барай)

Tuesday, October 16th, 2007

Сигурно се чудите какви са тези глупости. Ето каква е далаверата. Скоро ще направя търсачка за изображения (като Google images) и тъй като някои хора не биха искали картинките им да се виждат в търсачката, тази опция ще ги скрие при търсенето. Старите си изображения можете да заключите от галерията с помощта на ключ-а. Би трябвало да работи. Това е за сега, аз отивам за по бира и довечера ще се занимавам с някакви довършителни работи. За търсачката ще обяснявам някой друг път.

токови удари

Friday, October 12th, 2007

Много скапано време… заради гръмотевиците се е получил токов удар и сървърчето се е рестартирало. Само че при рестарта дава грешка в биоса за неправилно зададена тактова честота и чака някой да натисне F1. Е докато това се случи 2-3 часа вероятно го е нямало сайта. Шит хепънс.

Преди месеци така изпуши дъното на стария сървър и се наложи да сменям машината.

колкото да не е без хич

Thursday, October 11th, 2007

Направих няколко визуални корекции по поведението на сайта. Вече като се разтегне менюто за ъплоад (да речем когато искате да качите повече от 5-6 снимки) под банера в ляво няма да има бяло поле, а банерът ще си запазва размера. Другото по-съществено е, че ще виждате снимките намалени до 800 пиксела ако са по-големи, когато ги качвате. Това не означва, че са намалени физически, просто браузърът ви така ще ги изобразява. Струва ми се по-практично.

Сега имам идея за една много хитра джаджа, която за момента ще запазя в тайна, защото реално не съм почвал да я правя. Като имам нещо готово ще дам подробности :)

preview

Monday, October 8th, 2007

Поразгледах малко сайтове с онлайн галерии и ефекти и си харесах едно поне за мен много яко скрипт-че (ако мога даже така да го нарека защото е CSS), което позволява, когато сложите курсора на мишката върху линк отдолу да се показва изображение. Интегрирах го в галериите и сега показва миниатюра на всяко изображение, над чието име поставите мишката.

За да го активирате влезте в общите настройки.

малко екстри

Friday, October 5th, 2007

Тия дни пипнах малко по дизайна и цветовете, промених логин системата и сега е малко по-сигурна (поне по мое мнение). Обаче най-ценната придобивка е редактора, които се намира в галериите. С негова помощ можете да въртите изображенията и да променяте името, под което ги виждате. Дори да махнете разширениието не е фатално, защото практически файлът е с друго име. При някои изображения се получават дефекти при многобройни завъртания и ако държите на качеството не е добра идея да прекалявате с въртенето.

какво ново за днес

Monday, October 1st, 2007

Днес си поиграх да оправя някои неща по цветовете на сайта, които не ми харесваха. Мисля че стана що-годе читаво. Освен това добавих модул за статистика на регистрираните потребители. Скоро ще го разширя и ще сложа класация на топ потребителите, защото сегашната статистика предлага само основна информация.

Тия дни ще направя нещо като редактор на изображенията където ще можете да ги завъртате и преименувате (това е за регистрираните потребители; ако не сте се регистрирали го направете, отнема само минутка.)