Archive for January, 2008

флаш хостинг

Thursday, January 24th, 2008

Прикачи.ком вече си има и флаш версия. Не знам колко е бъгава, но я направих на базата на съществуащата система и има извени компромиси. Ако видите някое бъгче, споделете :)

Освен това и дизайна е малко променен (ново лого) и има малки размествания, за да има място за новите дивотии…

малко идейки

Thursday, January 17th, 2008

Тъй като напоследък не съм пускал нещо революционни на сайта, реших да направя система, която да следи, колко пъти е отваряно едно изображение и да записва часа на последното зареждане. За един следобед написах системата, проработи и тн. Но малката подробност е, че не може да обработва нужния брой изображения в секунда и сайта става тромав. На това се дължат и няколкото кратки спирания на сайта. Ако някой има идея за бърз начин, който не дърпа мн системни ресурси да ме потърси на мейла.

За сметка на този частичен неуспех тия дни ще пусна хостинг на flash (swf) файлове. Ще има класация на най-популярните, категории (игри, филмчета) и тн. И тук съм отворен за идеи.

такаааа

Sunday, January 13th, 2008

Значи преинсталацията мина доста добре и мисля, че не съм създал проблеми, защото беше към 2-3 часа, след запой у Дивака. Ако има проблеми свиркайте ;)

the site is down :(

Friday, January 11th, 2008

Снощи след полунощ сайта го нямаше защото любимия ми интернет доставчик му се скапал софтуера и решил, че не съм си платил интернета. После се оказа, че телефона на съпорта няма кой да го вдигне и такива ми ти работи до сутринта…

Иначе на 12 срещу 13 януари ще сложа нов хард диск и ще преинсталирам сървъра някъде след полунощ и пак за инзвесно време може сайтът да отсъства. Поне ще разполагаме с 500 GB място за картинки

stupid bug

Friday, January 4th, 2008

Преди малко докато си играех да преименувам галериите си на кирилица открих един бъг. За да се събират имената на галериите и изображенията в предназначените за тях колонки, те се изрязват до определен символ. В това няма нищо лошо, но тъй като PHP е тъпо българските символи се представят от един или повече латински. И така като отрежа някое име на файл или галерия то може да е на половина по-късо от еквивалента му написан на латиница. Не знам дали ме разбрахте но ще се пробвам да измисля как да го оправя.

Извинявайте за недоразумението

edit: Мисля че оправих бъговете и всичко трябва да е ток и жица ;) Ако забележите проблеми - пишете, не се стеснявайте