Archive for April, 2008

малко екстри

Wednesday, April 30th, 2008

Тия дни седнах и написах едно модулче за разглеждане на последните качени изображения и за най-разглежданите изображения. Другата екстра е че вече няма проблем да се регистрирате с имена на кирилица (поне не би трябвало). За логин се използва това, което сте въвели като потребителско име. а името на вашата папка се превежда на латиница. Ако вече има такава папка и се добавя суфикс случайна цифра.

нов 404

Tuesday, April 22nd, 2008

Преди време се залафихме в този блог с един пич, който изкритикува странциата 404 (беше неправилно написана) и сега реших да я поразкрася. Вече на нея ще се показват последните 8 качени изображения, които не са заключени. http://prikachi.com/404

резултата

Monday, April 14th, 2008

Завърших с оптимизацията и в момента галериите се зареждат около 5 пъти по бързо от преди, що се отнася до SQL заявки. Всичко останало си зависи от свързаността Ви с ПРИКАЧИ и колко големи изображения качвате.

малко оптимизация

Saturday, April 12th, 2008

100% сте забелязали, че галериите зареждат малко тромаво. Това се дължи на смотаните заявки за изваждане на информация за снимкитеи и на галериите. През почивните дни ще видя какво мога да направя за да не заемат толкова ресурси. А до тогава съм направил да не се вижда колко изображения има в галерия. Извинете за неудобството

редактиране на размера на вече качени изображения

Wednesday, April 9th, 2008

След като calico ме пита как да си смали вече качените изображения, направих малко обновяване на фунционалността на страничката. Смаляването става от галерии като натиснете иконката за редактиране. В pop-up прозореца се задава желата ширина, а височината се изчислява на базата на пропорциите на изображениео. Дизайна може да е под всякаква критика но ме мързи да гледам след като цял ден бачках по 2-3 комерсиалн сайта в работата.

пипане по дизайна

Tuesday, April 1st, 2008

Тия дни пренаписах css файловете с цел оптимизация и премахване на някакви останали от преди това неща. Трябва да има леки визулни промени (надявам се за добро). Ако нещо ви се види странно, не естетическо или просто имате някаква идея драснете един ред. Сега се надявам страницата да зарежда с една идея по-бързо.