Archive for August, 2008

нови реклами

Sunday, August 24th, 2008

Репих да пробвам услугите на Изи Трейдър да видя за какво иде реч. Все пак и някой лев трябва да се докарва от тоя сайт, не само да се наливат пари за интернет и хардуер :)

SQL

Sunday, August 17th, 2008

В последните няколко дни усилено се занимавам с оптимизации на базата данни и постигнах доста задоволителни резултати - от 1,2 секунди за по-сложните заявки ги свалих до 0.05 с помощта на индекси и промяна на заявките. Повечето заявки вече се изпълняват моментално и съм спокоен, че сървъра ще може да изкара още бая време и нови потребители преди да се наложи да го заменям :)

вече в tyxo top 500

Thursday, August 14th, 2008

Въпреки, че лятото е отпускарски сезон и хората са на моренце или планина, ПРИКАЧИ не може да се оплаче от липса на посетите. За да не бъда голословен ще сложа един скрийншот :)

посетители

още оптимизации

Wednesday, August 6th, 2008

С повишаването на броя изображения на страницата, машината вече взе да се задъхва. Тъй като има още хляб в нея, за момена наблягам на оптимизиране на заявките към казата данни, защото те са причината за бавното зареждане. В частност днес оправих една кофти заява в настройките при създаване на галерия. Вече скоростта за зареждане ще е 3-пъти по ниска спрямо преди това.

update: Много благодарности на Nikolay (той си знае) за помощта му с индексите на базата данни !!!