Archive for October, 2009

ban за целия китайски народ

Wednesday, October 28th, 2009

След като качих всевъзможни прехвалени модули за Apache, пренаписах 3-4 пъти настройките на сървъра и сложих firewall освен че си загубих времето и намалих атаките 20-30% друго не се случи… Сайтът си остана тромав заради заетите връзки. Реших че няма смисъл да търся елегантни решения и видях от къде идат повечето атаки и забраних всички IP адреси от Китай и няколко други по-малки групи. За сега машината работи на 6 и се надявам и за в бъдеще да си остане така.  Въпреки че ако по някакъв начин съм бан-нал истински потребители на тях не би трябва да им се зарежда страницата по някакъв начин прочетат това нека ми пишат на мейла техния IP адрес и ще го махна от списъците. Освен това ако презареждате страницата много често - по 2-3 пъти в секунда ще ви изпише за кратко Forbided. Това пак е защита от ботове, които ангажират връзките на сървъра.

DDOS атака

Tuesday, October 20th, 2009

Някой явно не се кефи на сайта и е решил да си пробва късмета да го спре. И успя за кратко през последните няколко дена. Към момента атаката продължава, но промених настройките на сървъра, така че да може да поеме многото връзки. Така обаче се губи от производителността на машината, но поне сайта зарежда.

Малко и за атаката. Някой е насочил бот нет, който постоянно рефрешва връзките си с уеб сървъра, рамта свършва от многото конекции и обикновенните потребители не могат да заредят страницаита.

оптимизация за търсачки

Friday, October 9th, 2009

Или по-популярно напоследък като SEO. Направих малки промени в кода, с които всяка страница от търсачката, разглеждането на галерии, снимки или флаш съдържа по-подробна информация, така че да се индексира в търсачките и евентуално сайтът да се връща като резултат за по-нестандртни ключови думи като Avril lavigne snimka и Rihanna photo. Ще видим какво ще излезе от тая работа. Вече напредвам и с дипломната работа, която в същност е описание как работи сайтът.

updates

Friday, October 2nd, 2009

Напоследък взех да пиша новостите около сайта на началната страница, за да не се чудите прави ли се нещо. Съсредоточих се върху SEO-то, таговете и сложих бутон за споделяне във facebook. Открих и малко графични проблеми и се надявам и тях да съм ги изчистил.