Archive for November, 2009

bug hunting

Saturday, November 21st, 2009

Напоследък се занимавам с търсене на проблеми под по-нестандарти браузъри. И намерих в javascript-а и визуализирането на някои елементи под Opera. Javascript-а го оправих, но това с Opera-та се оказа бъг в рендващия код и няма много читаво решение или аз поне не намерих. Оказа се че Firefox под Windows и Linux (ubuntu) рендват размерите на обектите с 1px разлика и част от тях пропадат надолу при float.

Отделно  написах 5-6 скрипта, които да ми улеснят работата по сайта :)

нещо за заглавие :)

Saturday, November 14th, 2009

Тия дни ще се съсредоточа над оптимизацията за търсачки и ще се занимавам и с един друг интересен проект, който е в начална фаза.  За сега няма да има повече детайли. Впрочем купих си домейна choco.bg . Там ще публикувам информация свързана с IT, която ще е вдъхновена от личния ми опит с дадени проблеми.

лека чистка

Wednesday, November 4th, 2009

Махнах 5-6 изображения, които просто нямат работа в таговете да не говорим да се показват на първа страница. Ставаше дума за доста голи снимки, на които може да налети някой случайно. Ако искате да ползвате сайта за качване на обложки на филми и скрийншотове от въпросните, е хубаво да заключвате въпросните, за да не ги намира търсачката и да не ми пилят на главата, че се хоства порно. Благодаря предварително.