(тества се, не барай)

Сигурно се чудите какви са тези глупости. Ето каква е далаверата. Скоро ще направя търсачка за изображения (като Google images) и тъй като някои хора не биха искали картинките им да се виждат в търсачката, тази опция ще ги скрие при търсенето. Старите си изображения можете да заключите от галерията с помощта на ключ-а. Би трябвало да работи. Това е за сега, аз отивам за по бира и довечера ще се занимавам с някакви довършителни работи. За търсачката ще обяснявам някой друг път.

2 отговори на “(тества се, не барай)”

  1. Георги написа:

    Като цяло идетята за галерия е добра,но за търсачката незнам как ще стане,все пак в доста голяма част от случаите името на картинката не отговаря на изображението.

  2. Choco написа:

    За целта е създадена допълнителна таблица в базата данни, където ще има групи (примерно в една група влизат “car”, “автомобил”, “кола” и тн.) Всяка картинка се асоциира с няколко групи. Примерно на снимка има червена лада. Тя ще се връзва с групите за червено, за кола, лада и тн. Ще направя някакъв хитър интервейс и едно изображение ще се закача с групи адски бързо. С помощта на няколко човека смятам, че бързо ще изградим прилична база от изображения в които може да се търси. Освен по групите, ще се търси и в името на файла.

    Старите файлове (тези качени преди пускането на системата с вход) не са вкарани в база данни и няма да може да се ползват от търсачката.

Остави отговор